Voorschakeltraject conventioneel verspanen

Voorschakeltraject conventioneel verspanen

 

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging in de richting van verspaning? Ontdek ons omscholingstraject en geef jouw carrière een boost! Leer nieuwe vaardigheden, vergroot de kennis en zet de eerste stap naar een succesvolle toekomst. Meld je aan.

 

SMEOT biedt het maatwerktraject ‘Zij-instromer conventioneel verspanen’. Je krijgt een basistraject conventioneel verspanen aangeboden. Na het doorlopen van dit traject leer je basisbegrippen over draaien en/of frezen. SMEOT kijkt hierbij, in samenwerking met werkplein UWV en brancheorganisaties, naar de persoonlijke kennis en wensen van jou en past het programma tijdens het omscholingstraject hierop aan.

 

 

Aanleiding:

De verspanende techniek kampt al jaren met een tekort aan nieuwe instroom in de techniek. Beroepen als conventioneel verspaner (draaier/frezer), CNC verspaner en CNC programmeur behoren binnen de regio Twente tot de kansrijke beroepen. Door dit programma zouden wij jou in combinatie met het schakeltraject ‘Zij-instromer Verspanen’ laten instromen bij bedrijven in Twente.

 

 

Voor wie:

Dit omscholingstraject is voor nieuwkomers in de verspanende techniek. Voor mensen zonder of met geringe ervaring in de techniek, die zich willen laten omscholen. Mensen die enthousiast zijn om een cursus te volgen.

 

 

Inhoud oMSCHOLINGSTRAJECT Verspanen:

  • Theorie draaien en/of frezen
  • Conventioneel draaien en/of frezen
  • Tekening lezen
  • Materialenkennis
  • Meetgereedschappen

 

 

Duur en Studiebelasting:

10 bijeenkomsten van een dag bij SMEOT. Met daarnaast een arbeidsovereenkomst bij een bedrijf in Twente van minimaal 20 uur per week.

 

 

Resultaat:

Je kan een waardevolle en productieve bijdrage geven aan de maakindustrie in Twente. Dit omscholingstraject levert een bewijs van deelname op. Het is de bedoeling om jou vooral enthousiast te maken, zodat jij je verder kunt ontwikkelen in de verspaning. Denk hierbij aan een BBL-opleiding, Verspaner, niveau 2, Allround Precisieverspaner, niveau 3 of om maatwerk-cursussen te volgen.

 

Bijzonderheden:

Voorafgaand en/of tijdens deze cursus gaan (werkplein UWV en brancheorganisaties) met jou op zoek naar een bedrijf, passend bij jouw wensen en interesses. Het omscholingstraject kan dan eventueel ook worden afgestemd op de werkzaamheden binnen dit bedrijf. Hierbij is het vereist dat jij een leerwerkovereenkomst krijgt bij dit leerwerkbedrijf voor de duur van minimaal een half jaar.

 

Aanmelden kan hier!