Logoding

Aanmelden

Je staat op het punt je aan te melden voor een opleiding bij SMEOT. Omdat je het theoriegedeelte van de opleiding krijgt van ROC van Twente sturen we je aanmeldingsformulier ook naar ROC van Twente. Hierna krijg je een uitnodiging voor het maken van de AMN-toets. Deze test zegt iets over wat je kunt (capaciteit), wat je er voor over hebt (motivatie) en over wie je bent. Wij vragen dan ook om een kopie van je geldig legitimatiebewijs (voor- en achterkant), (voorlopige) cijferlijsten en diploma’s. Hierna volgt het intakegesprek (indien je minderjarig bent hebben we graag dat je ouder(s)/verzorger(s) hierbij aanwezig is/zijn). De toelatingscommissie besluit hierna of je wordt toegelaten tot de opleiding. Zo ja, dan kun je na het behalen van je diploma starten met de opleiding bij SMEOT.


Aandachtspunt voor aanmelding van SMEOT-opleiding

 

Het is voor SMEOT belangrijk om je na de intake procedure te kunnen voordragen voor een baan bij een bedrijf. Pas dan kan SMEOT namelijk de opleiding voor je uitvoeren. Bedrijven vragen van SMEOT een goed beeld van je te geven. Alleen dan kan SMEOT je voordragen voor een leerbaan bij het bedrijf en SMEOT.

Vandaar dat we tijdens het intake gesprek informatie willen krijgen over bijvoorbeeld:

-       gedragskenmerken

-       ervaringen van docenten van de school waar je bent afgestudeerd,

-       intrede toets (rekenen, taal, inzicht, affiniteit)

-       cijferlijst

-       huiselijke situatie

Tijdens de intake procedure (samen met ROC van Twente) letten we dus op vele zaken. Belangrijk voor je te weten is het dat bedrijven goed gemotiveerde en nette leerlingen willen. Zij willen liever géén leerlingen met petjes, piercings, oorbellen, joggingbroeken, mobieltjes, hoofdtelefoons etc.

SMEOT let hier dus op al tijdens je intake gesprek!

Let op: deze aanmeldingsprocedure geeft geen garantie dat je geplaatst bent/wordt in de betreffende opleiding.

Brancheorganisaties

Metaalunie lid

 

logo_fme

 


Logo_-_FNV_Bondgenoten

Vakorganisaties

cnvlogobmptrans

 

Logo-De-Unie-351(2)